Ζαχαρόπαστα (λευκή):
320 γραμ. άχνη ζάχαρη
4 γραμ. φαγώσιμης ζελατίνης για ζαχαροπλαστική(όχι σκόνη)
2-3 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
1/2 φλυτζανάκι(του καφέ) νερό βρύσης
1/2 κ. γλ. φυτική βανίλια σε υγρή μορφή
1 κ. γλ. γραμ. αγελαδινό βούτυρο(προαιρετικά), αν βάλω βούτυρο έχει μικρή αντοχή η ζαχαρόπαστα και διατηρείται αυστηρά και μόνο στο ψυγείο.
Βουτάω πρώτα τη ζελατίνη στο νερό για να μαλακώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά(δε θα διαλυθεί στο νερό) και μετά βάζω το νερό και τη ζελατίνη σε ένα κατσαρολάκι στη χαμηλή θερμοκρασία(πχ στο 2 αν το μέγιστό σας είναι 9) και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει και κατόπιν βάζω και τη γλυκόζη ανακατεύοντας αφού έχω κλείσει εντομεταξύ το μάτι της κουζίνας. Αφού διαλυθούν στο νερό όλα, ρίχνω και τη βανίλια και ανακατεύω. Σε μία γυάλινη λεκάνη ρίχνω την άχνη ζάχαρη και το υγρό περιεχόμενο και αρχικά ανακατεύω με κουτάλι γιατί καίει ακόμα το σιρόπι. Αφού κρυώσει, ανακατεύω με τα χέρια και αφού αποχτήσει η ζαχαρόπαστα μια λεία και μαλακή υφή χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας, προσθέτω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω. Όσο το ζυμάρι συνεχίζει να κολλάει στα χέρια μαυ προσθέτω κι άλλη άχνη ζάχαρη. Τυλίγω την έτοιμη ζαχαρόπαστα σε διαφανή μεμβράνη σφιχτά κλεισμένη και την αποθηκεύω στο ψυγείο όπου διατηρείται για τουλάχιστον μία βδομάδα.
Η συνταγή για τα καπ κέικ θα μπει σύντομα, ως τότε χρησιμοποιείτε μια απλή συνταγή για κεικ βανίλιας όπως έχω παραθέσει στις υπόλοιπες συνταγές για καπ κέικς.
Καλή σας όρεξη!
Για τα mini cup cakes μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασική συνταγή για κέικ που ακολουθεί, ψήνοντας τη ζύμη σε ειδικά ταψάκια για mini cup cakes μέσα σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά ή αναλόγως τη δύναμη του φούρνου μας. Τα ελέγχουμε αν έχουν γίνει από το δεκάλεπτο.
https://www.ev-cooking.gr/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9/