Panini al latte πριν το φούρνο και μετά

image
image
image
με γλάσο…
image
με γλάσο
Συνταγή:
330γρ. γάλα πλήρες
80γρ. ζάχαρη
8γρ. μαγιά ξερή
1 πρέζα αλάτι

1 αυγό(μπορείτε να μη βάλετε αυγό και να αφαιρέσετε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε το ζυμάρι μόλις που δε θα κολλάει στα χέρια σας)
50γρ. βούτυρο αγελαδινό
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τη μαγιά την αφήνουμε να φουσκώσει με 2 κ σ. ζάχαρη και λίγο γάλα για 5′.Όλα τα υλικά μας είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Όταν χωρίσουμε το ζυμάρι, αφού το αφήσουμε σκεπασμένο να φουσκώσει σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ gια 2 ώρες, το χωρίζουμε σε ίσα μπαλάκια-μου βγήκαν 19-,τα οποία τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα, όσπου να γίνουν διπλάσια, αφού τα αλοίψουμε πρώτα με γάλα πλήρες με ένα πινέλο ή με το χέρι μας απαλά αν δεν έχουμε πινέλο.
Τα ψήνουμε για 16 λεπτά στους 220 βαθμούς κελισίου σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω(τα νούμερα παίζουν ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας) και αφού κρυώσουν τα περιχύνουμε με ένα μείγμα άχνης ζάχαρης, γάλατος και φυσική γεύση βανίλιας,όσο πηχτό το επιθυμούμε.
Καλή σας όρεξη!