Συνταγή:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό στο 1/3 της και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια που θα επιλέξουμε, στις ελληνικές μάρκες μακαρονιών που λένε 12-13 λεπτά ή και παραπάνω τα ελέγχουμε αν έχοθν γίνει στα 9 λεπτά διότι αλλιώς δε γίνονται αλ ντέντε. Στις συσκευασίες με τα ιταλικά μακαρόνια συνήθως ο χρόνος βρασμού είναι πιο ακριβής. η κατσαρόλα που χρησιμοποιούμε να είναι βαθιά διότι αν χρησιμοποιήσουμε όλο το πακέτο με τα μακαρόνια αφρύζουν από το άμυλο και χύνεται το νερό. Αν η κατσαρόλα είναι ριχεί, μόλις το νερό αρχίσει να φουσκώνει κ βλέπουμε ότι είναι πιθανό να χυθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στον αφρό να πέσει. Κατόπιν στραγγίζω σε ένα ανοξείδωτο σουρωτό και δε ρίχνω νερό να ξεπλύνω. Κλείνω το μάτι και τοποθετώ την ίδια κλατσαρόκα πάνω στο ήδη ζεστό μάτι και ρίχνω ελαιόλαδο κατά βούληση κ 1 σκελίδα σκόρδο, αφού τσιγαριστεί λίγο και πριν αρχίσει να καφετίζει ρίχνω τα σπαράγγια μέσα για 2-3 λεπτά , ανοίγω το μάτι στο χαμηλό και απομακρύνω μόνο τα σπαράγγια και ρίχνω τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύω. Κλείνω το μάτι και απομακρύνω την κατσαρόλα σε ένα κρύο μάτι της κουζίνας. Σερβίρω τις μερίδες μου και ρίχνω στα ζεστά μακαρόνια τυρί και ό,τι άλλο θέλω.
Καλή σας όρεξη!