Υλικά για μπιφτέκια:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1 πρέζα θαλασσινό τριμμένο αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξύδι, εναλλακτικά λίγο κρασί
προβρασμένο κρεμμύδι για 20′
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκκομένη
1 φέτα ψωμί βουτυγμένο σε νερό και στραγγισμένο χωρίς την κόρα
1 κ σ. κέτσαπ
2 σταξιές ταμπάσκο
ρίγανη προαιρετικά
Τα μπιφτέκια είτε τα ψήνω σε σχαρωτό τηγάνι περίπου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά τουλάχιστον είτε στο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα για 3 τέταρτα περίπου στους 185 βαθμούς κελσίου σε αντιστάσεις πάνω κάτω ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε.
Κριθαρένιος ντάκος βρεγμένος σε νερό και περιχυμένος με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ρίγανη
Γραβιέρα Ρεθύμνου και σαλάτα κατά βούληση
Καλή σας όρεξη!