Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3-4 φακελάκια μαγιά σκόνη των 8 γραμ. περίπου το καθένα
2 κ.γλ/ ζάχαρη μαύρη
αλάτι προεραιτικά
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2-6 κ.σ.( κατά βούληση)
νερό σε θερμοκρασία δωματίου, όσο πάρει, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μου
Εκτέλεση
Ζυμώνω σε μια λεκάνη ανοξείδωτη και αφήνω να φουσκώσει η ζύμη μου στο ψυγείο -σκεπασμένη- για 15 ώρες τουλάχιστον και πριν τη φορμάρω σε ψωμί για να την ψήσω, αφήνω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς Κελσίου-στην πορεία το χαμηλώνω στους 180-, στην ένδειξη για ψωμί, ψήνω για 50 λεπτά περίπου ή ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μου. Το καταλαβαίνω ότι το ψωμάκι μου έχει γίνει, όταν ροδίσει και πάνω και στην κάτω επιφάνειά του. Ψήνω το ψωμί μου σε λαδωμένο ταψί και το τοποθετώ στην κατω κάτω σχάρα του φούρνου μου κατά το ψήσιμο.
Καλή σας όρεξη!