Συνταγή:
Βάση μπισκότου:
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά σοκολάτας (200 γραμ.)
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
(τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια του πάτου ενός βαριού ποτηριού νερού και μαλακώνουμε κατόπιν το βούτυρο στα χέρια μας και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα και τέλος το πατάμε με τη βάση του ποτηριού στον πάτο του πυρέξ.)
Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
4 κρόκοι αυγών βιολογικών
1,5 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 της κούπας cornstarch(στην Ελλάδα το βρίσκουμε με την ονομασία κορν φλάουρ)
4 βανίλιες (σκόνη) δηλ περίπου 1 κ γλ. βανίλια σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
Επικάλυψη:
φρούτα, μαρμελάδα, μπισκότα, μαρέγκα, σαντιγύ κλπ (κατά βούληση)
Για την κρέμμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύω τους κρόκους με το corn starch και τη ζάχαρη με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα όσο γίνεται (περίπου 5′) Έτσι χάνονται οι θερμίδες!!
Κατόπιν ρίχνω λίγο από το ζεσταμένο γάλα και αφου ανακατέψω καλά ενώνω το υπόλοιπο γάλα με τα ανακατεμμένα αυγά και συνεχίζω να ανακατεύω στο κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα συνεχόμενα ώσπου να πήξει η κρέμα. Τέλος προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατευώ να ομογενοποιηθούν και αδειάζω σε μια πιατέλα βαθιά την κρέμα να κρυώσει. Αν δε τη χρησιμοποιησω αμέσως τη σκεπάζω αφού κρυώσει και την βάζω στο ψυγείο.
(οι φωτογραφίες ξεκινάν από κάτω προς τα πάνω και είναι η διαδικασία για να γίνει η κρέμα ζαχαροπλαστικής)
Καλή σας όρεξη!
Τιπ, ρίχνω λίγο χυμό φρεσκοστιμμένου λεμονιού στα κομματάκια μπανάνας για να μη μαυρίσουν, σκεπάζω το γλυκό και το τοποθετώ στο ψυγείο για 2 ώρες και κατόπιν το απολαμβάνω!