Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει λίγο το λάδι, ρίχνουμε μέσα το χυλό μας, όπως δείχνω στη φωτογραφία, ο οποίος αποτελείται από:
1 μεγάλο αυγό, ελαιόλαδο 2 κουτ. της σούπας, 4 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τυρί cottage 2 κουτ. της σούπας, 2 κουτ. της σούπας γιαούρτι ελαφρύ 2%, μισό φλυτζανάκι του καφέ γάλα ελαφρύ και ανακατεύω με το ειδικό σύρμα.
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας,το γεμίζουμε με το χυλό μας και σε 4 σημεία του τηγανιού σχηματίζουμε τηγανίτες μικρές, όπως στη φωτογραφία που προηγείται. Χαμηλώνουμε τη φωτιά από το μέγιστο στο μεσαίο και με ξύλινη σπάτουλα μετα από 1 λεπτό+ γυρνάμε την κάθε τηγανίτα από την άλλη πλευρά, κατόπιν, μετά από 1,5 λεπτό τις τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτι. Βάζουμε επάνω τυρί ή μέλι με κανέλα.
Το υλικό επαρκεί για τουλάχιστον 16 τηγανίτες, δηλ. για πρωινό 4ων ατόμων.
Καλή σας όρεξη!