Άλλη μια ελαφριά συνταγή για καλοκαίρι είναι η ακόλουθη: (Για τουλάχιστον 4-5 άτομα)
Αγοράζουμε από το χασάπη της γειτονιάς μας ένα κομμάτι ψαρονέφρι μισού κιλού τουλάχιστον, ολόκληρο και δε μας το κόβει, μας απομακρύνει μόνο το λοίπος.
Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και ανοίγουμε ενα διαπεραστικό τούνελ όσο η διάμετρος της κουτάλας, κατά μήκους του κρέατος, σαν να το σουβλίζουμε. Κόβουμε 200 γραμμάρια χαλούμι σε λωρίδες και μια πράσινη πιπερία ή 2 ανάλογα του μεγέθους τους σε λωρίδες επίσης και τις χρησιμοποιούμε εναλλάξ με το χαλούμι για γέμιση στο ψαρονέφρι μας.
Αφού γεμίσουμε το κρέας σε όλο το μήκος του, το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλά στο ταψί μας, ρίχνουμε μία κονσέρβα ντοματάκια ή φρεσκοτριμένη ντομάτα με λίγο ζάχαρη πάνω από το κρέας ώστε να σκεπαστεί , προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι χονδρό φρεσκοτριμμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και λωρίδες πράσινης πιπεριάς, χονδοκομμένες, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς για 45 λεπτά τουλάχιστον, ανάλογα το μέγεθος του κρέατος που αγοράσαμε.
Για το σερβίρισμα, κόβουμε το κρέας μας σε φετούλες και συνοδεύουμε με ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες και σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!
Another recipe for a light summer meal follows : (for at least 4-5 people)
We need a bit less than a kilogram tenderloin , whole and not cut in pieces , we only remove the fat.
Then with the help of a wooden spoon we open a ”tunnel” along the meat . Cut 200 grams haloumi (cheese from Cyprus) into strips and a green pepper or 2 according to their size for stuffing our tenderloin .
After you stuff the meat throughout its length, place it on a parchment paper on a baking pan , pour one can of tomatoes or a fresh tomato in pieces with a pinch of sugar over the meat to cover it , 2-3 pinches of salt , freshly ground pepper , extra virgin olive oil and strips of green pepper and bake in a preheated oven at 195 degrees Celsius for at least 45 minutes , depending on the size of the meat we bought .
To serve it, cut the meat into slices and accompany it with rice , pasta or fries and salad .
Bon appetit !