Αγοράζουμε πατάτες με κίτρινη σάρκα (θα βρούμε αν είμαστε τυχεροί;)) και τις κόβουμε μικρά σχετικά τετράγωνα κομματάκια, τις βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με πιρούνι και κατόπιν τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να απορροφήσουν πολύ λάδι, όπως θα συνέβαινε αν τις τηγανίζαμε απευθείας. Αυτή τη συνταγή τη χρησιμοποιούν οι περισσότεροι σεφ για να προσφέρουν μια πιο ελαφριά εναλλακτική της τηγανιτής πατάτας για τους πελάτες τους.
Από πάνω τρίβουμε κεφαλοτύρι, απλά αλατίζουμε και προσθέτουμε φρέσια τριμμένη ρίγανη ή εναλλακτικά προσθέτουμε σάλτσα της αρεσκείας μας.
Αν οι πατάτες μας είχαν άσπρη σάρκα δε θα γίνονταν το ίδιο νόστιμες, τραγανές και χρυσαφένιες.
Καλή σας όρεξη!
Για να καταλάβω ότι η πατάτα μου είναι φρέσκια, ελέγχω κάνοντας μια μικρή τρυπούλα σε μία πατάτα να δω αν βγαίνει υγρασία από μέσα.