Πίτσα πριν κ μετά το φούρνο

image

image

image
Συστατικά ζυμαριού:
αλεύρι ολικής, αλέυρι κίτρινο- με αναλογία 1 προς 1 (σύνολο μισό κιλό το πολύ)
2 κ. σ. φαρίνα
1 φακελάκι μαγιά
1 φλυτζάνι γάλα
λίγο νερό
ελαιόλαδο 2 κ. σ. κ όσο χρειαστεί για το πυρέξ
4 πρέζες αλάτι
συστατικά πίτσας:
κέτσαπ του εμπορίου
τυρί φέτα, μετσοβόνε, γραβιέρα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη
λίγο πιπέρι μάυρο(προαιρετικά)
πιπεριά πράσινη(προαιρετικά)
αν υπάρχουν ντομάτες εποχής κόβω λεπτές φετούλες από πάνω
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω το φούρνο για 20′ στους 240 βαθμούς κελισίου σε αντιστάσεις πάνω κάτω και όταν βάζω την πίτσα στο φούρνο -στη 2η σχάρα από πάνω μετρώντας- χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς για 20′. Το ζυμάρι το κόβω στη μέση, πριν το απλώσω στο λαδωμένο πυρέξ, διότι επαρκεί για 2 πυρέξ μεγαλούτσικα! Απλώνω το ζυμάρι με το χέρι στο πυρέξ, αφού το έχω αφήσει να φουσκώσει σκεπασμένο για 1-1,5 ώρα. Απλώνω λίγη κέτσαπ από πάνω και συνεχίζω με τα υπόλοιπα συστατικά μου.
Καλή σας όρεξη!