Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρά κομματάκια
λίγη φρέσκια μαντζουράνα
1 φλυτζανάκι του καφέ ρίζι
1/2 φύτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Υλικά για το ζυμάρι:
1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι λάδι
2 κ. σ. ξύδι
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε όταν βουλιάζουμε το ζυμάρι με το δάχτυλό μας να ανασηκώνεται ελαφρά.
Κατόπιν ξαναζυμώνουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε 6 ή 8 ίσα κομμάτια για να τα βάλουμε σε λαδομένο ταψί τα 3 κάτω και τα τέσσερα πάνω από τη ζύμη.
Για να μην τρυπάει το ζυμάρι μας όταν το ανοίγουμε και να καταφέρουμε να το ανοίξουμε πολύ λεπτό βάζουμε πολύ αλεύρι σκορπισμένο πάνω και κάτω από το ζυμάρι μας καθ΄όλη τη διάρκεια του ανοίγματος φύλου.
Η γέμιση αφού κρυώσει λίγο την τοποθετούμε στη μέση και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα του ζυμαριού από πάνω.Ανάμεσα σε κάθε φύλλο προσθετουμε λίγο ελαιόλαδο.
Και στο τελευταίο φύλλο σκορπάμε λίγο νεράκι και λάδι για να γίνει σκληρή η κρούστα του.
Καλή σας όρεξη!