Υλικά:
1 κομμάτι ψαρονέφρι κομμένο σε ισομεγέθεις μεριδούλες
4 πατάτες μέτριου μεγέθους βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη βιολογική, μεγάλο μέγεθος, πλυμένη και κομμένη σε μεγάλες λωρίδες
3-4 καρότα βιολογικά καθαρισμένα και κομμένα στα 2
4-5 μανιτάρια πλυμένα και κομμένα σε χονδρές λωρίδες
χυμός lime (1/3 του lime)
1 κ. μουστάρδα βιολογική
θυμάρι
θαλασσινό χονδρό αλάτι
μπούκοβο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κρέμας γάλακτος
Εκτέλεση:
Μαρινάρω το ψαρονέφρι μου άφού το έχω κόψει σε μερίδες σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό του lime, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το αλάτι και το μπούκοβο.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω για ένα δεκάλεπτο τις πατάτες και τα καρότα μου. Αφού βράσουν και τα στραγγίσω, κρατάω λίγο νερό στην κατσαρόλα μου και προσθέτω λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας κρέμας γάλακτος, αλάτι και μπούκοβο ή πιπέρι. Χτυπάω τον πουρέ μου με έναν πολτοποιητή χειρός.
Σε μία κατσαρόλα προθερμαίνω το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό μου στο δυνατό και τοποθετώ τις μεριδούλες ψαρονέφρι να εφάπτονται καλά από τη μία τους πλευρά στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτω από πάνω τα κομμάτια πιπεριάς και τα μανιτάρια. Κατεβάζω τη θερμοκρασία στο μέτριο και σε ένα πεντάλεπτο γυρίζω το ψαρονέφρι να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε 5-10 λεπτά έχω ξαναγυρίσει το ψαρονέφρι μου πλευρά και προσθέτω στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Ανακατευώ όλα τα υλικά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη!