Βουβάλι Κερκίνης στη γάστρα

20140308-223427.jpg
Συνταγή:
1.700 γραμ. Βουβαλίσιο χτένι σε χοντρές φέτες
1 συσκευασία ντοματάκια
2 κ σ πελτέ ντομάτας
1ντομάτα
2 κ σ ξύδι κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι 1 κ γλ
1 ξυλάκι κανέλας-μετά το μαγείρεμα το πετάμε, δεν τρώγεται, προσοχή!
1φλυτζανάκι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, καθαρίζουμε μόνο τις φλούδες του
Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα και τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να μαρινάρεται σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το πρωί ψήνουμε σε κλειστή γάστρα για τρεις ώρες και μισή ώρα ακόμα με ανοιχτό καπάκι στους 200 βαθμούς κελσίου η μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κάθε τόσο γυρνάμε τα κομμάτια να παίρνουν ομοιόμορφα υγρασία από τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτω 1 ποτηράκι νερό κατά το ψήσιμο.
Καλή σας όρεξη!

20140310-151805.jpg