Συνταγή:
Σε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ρίχνουμε 1 φακελάκι μαγιάς, 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι, λιναρόσπορο ολόκληρο 2 κ. σ. κοφτές και νερό όσο πάρει ώστε να γίνει η ζύμη πολύ μαλακή και αφράτη χωρίς να κολλάει στα χέρια και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ώρα. Κατόπιν, κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια μικρότερα και πλάθουμε σε ισομεγέθη μπααστουνάκια τα οποία έχουμε υπόψιν ότι στο φούρνο θα φουσκώσουν κι άλλο απότε βάζουμε το ένα σε απόσταση από το άλλο σε ταψί που έχουμε απλώσει μία λαδόκολλα. Τέλος, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στη μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας) και καλή σας όρεξη! (ο λιναρόσπορος μαλακώνει πιο πολύ τη ζύμη κατά το ψήσιμο και δίνει μια αίσθηση βουτύρου στη γεύση και στην αίσθηση )
Σημείωση: Ο λιναρόσπορος έχει πολλά θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται και υπερκατανάλωσή του, όπως άλλωστε και με όλα τα τρόφιμα.