Υλικά:
1/2 κιλό κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αν έχουμε πρόβλημα με το στομάχι και προβρασμένο για 20′ με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 κ. σ. κέτσαπ
2 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. γλ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πρέζες ρίγανη ξερή
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου
προαιρετικά 1 αυγό
Ζυμώνω καλά να ανακατευτούν τα υλικά και τοποθετώ για 2 ώρες στο ψυγείο πριν το σχηματισμό των μπιφτεκιών στο μέγεθος που επιθυμώ και ψήνω μέχρι να πάρουν χρώμα στην ψηστιέρα χωρίς προσθήκη παραπάνω ελαιόλαδου όσο είναι δυνατόν.
Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτω μία φέτα κασέρι πάνω από το καθένα να λιώσει και τα αφαιρώ από τη σχάρα.
Τώρα που είναι καλοκαίρι συνοδεύω με μια δροσερή σαλάτα λαχανικών εποχής!
Καλή σας όρεξη!