Υλικά επάλειψης για κοτόπουλο:
Μουστάρδα 1κ.σ., μέλι 1 κ.γλ., αλάτι κατά βούληση, κόκκινο πιπέρι 1-2 πρέζες, πάπρικα 1-2 πρέζες, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ., ρίγανη 1-2 πρέζες, λεμόνι.
Υλικά για πατάτες:
Ρίγανη 1-2 πρέζες, χυμό λεμονιού, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 3-4 κ. σ., μουστάρδα 2 κ. σ., αλάτι κατά βούληση, κόκκινο πιπέρι.
Προσθέτω και λίγο νερό μέσα στο ταψί και ψήνω το κοτόπουλο μαζί με τις καθαρισμένες πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 1,5 με 2 ώρες, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μου ή το μέγεθος του κοτόπουλου, σε αντιστάσεις πάνω κάτω.
Καλή σας όρεξη!