Μπριάμ στο φούρνο

Υλικά για 4-6 άτομα:
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο μικρές
2 ντομάτες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Προετοιμασία:
Πλένουμε τα λαχανικά μας με άφθονο νερό και από το κολοκυθάκι κόβουμε το κοτσάνι και το κάτω μέρος του και κατόπιν ξύνουμε τη φλούδα του με το ειδικό εργαλείο μας. Από τη μελιτζάνα κόβουμε μόνο το πάνω και το κάτω μέρος και το κρεμμύδι το ξεφλουδίζουμε, όπως και το σκόρδο, από τη ντομάτα αφαιρούμε τα τμήματα που δεν τρώγονται, πάνω και κάτω εξίσου. Την πατάτα την ξεφλουδίζουμε επίσης και όλα τα λαχανικά μας τώρα τα κόβουμε σε ροδέλες, όσο πιο λεπτές, τόσο λιγοστεύει και ο χρόνος ψησίματος που θα χρειαστεί το φαγητό μας.
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε τις ροδέλες μας , βάζοντας τη ντομάτα και το κρεμμύδι πάνω πάνω στο ταψί μας, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και την ποσότητα λαδιού που επιθυμούμε και 1 κουτ. του γλυκού αλάτι , 1 πρέζα πιπέρι και 1 πρέζα ρίγανη ( όχι πολύ για να μην πικρίσει).
Στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1,5 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο και καλή σας όρεξη!!!
Βέβαια ο χρόνος ψησίματος έχει σχέση και με τη δύναμη που έχει ο φούρνος μας, οπότε μετά τη 1 ώρα να εποτεύετε το φαγητό σας;)