ζύμη:
μικτό αλεύρι χωρίς συντηρητικά και φουσκωτικά(500γραμ.)
2 πρέζες θαλασσινό αλάτι
1 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά-8 γραμ.
νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια(τουλάχιστον 1,5 ποτήρια)
Πρώτα αφήνουμε να φουσκώσει η μαγιά για 30′ με ζάχαρη, λίγο αλεύρι και νερό και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε,όσο περισσότερο αφήσουμε το ζυμάρι να φουσκώσει,τόσο πιο μαλακά και αφράτα θα γίνουν τα ψωμάκια μας(απαραίτητο όμως η ζύμη να έχει αρκετή υγρασία, 1 βήμα πριν να κολλάει στα χέρια μας). Αν βάλουμε περισσότερη μαγιά και αφήσουμε να φουσκώσει η ζύμη για πολλές ώρες,θα ξυνίσει λίγο το ψωμάκι στη γεύση του.
Η ζύμη πρέπει να χωράει και να ζυμωθεί σε μία παλάμη άνετα.
γέμιση:
στραγγισμένη σάλτσα ντομάτας(ή πελτές) 1/2κ.γλ., 1/2 φέτα σαλάμι τύπου Ουγγαρίας, 2 κυβάκια μικρά κασέρι ελληνικό
Ψήσιμο στο πρόγραμμα για ψωμί-200 βαθμοί κελισίου με αντιστάσεις πάνω κάτω- σε προθερμασμένο φούρνο για 20′ πάνω σε ταψί με απλωμένη λαδόκολλα.
Καλή σας όρεξη!