Πριν το ψήσιμο:
Για τα ψωμάκια,δες συνταγή με ψωμί, μόνο που αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ποσοστό 100% βάζω 50% και το υπόλοιπο 50 είναι αλεύρι ολικής άλεσης χωρίς φουσκωτικά.
Για το ψαρονέφρι:
παίρνω 1 κομμάτι ολόκληρο ψαρονέφρι από το χασάπη μου, μου το καθαρίζει μόνο από τα λιπάκια και το κόβω με ένα κοφτερό μαχαίρι κρέατος σε λεπτές σχετικά λωριδίτσες, βλέπε φώτο. Το μαρινάρω με βότανα(1 κ. γλ. φασκόμηλο, 1/2 κ. γλ. θυμάρι, 1/2 κ. γλ. δενδρολίβανο, 1 ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμύδι, 2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 1-2 κ σ. μουστάρδα (όχι σκόνη), 1 πρέζα αλάτι θαλασσινό, 1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτρυμμένο, προαιρετικά 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη.
σε ένα λαδωμένο πυρέξ 2 ατόμων κόβω 2-3 πατάτες και από πάνω βάζω το μαριναρισμένο κρέας, ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για 20-30 λεπτά και καλή σας όρεξη!