Συνταγή:
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι τραχανά
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
τυρί φέτα
(προαιρετικά προσθέτω και πιπέρι αν δεν έχω ευαίσθητο στομάχι)
Βράζω τα 3 πρώτα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία σε μία ανοιχτή κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Περίπου 10 λεπτά βρασμού απαιτούνται. Προσθέτω παραπάνω νερό αν χρειαστεί.
Στο σερβίρισμα τρίβω τυρί φέτα στο πιάτο μου. Ο τραχανάς ενδείκνυται για διατροφή σε μικρά παιδιά καθώς έχει μέσα πολλά υγιηνά συστατικά όπως γάλα,αυγά, σιμιγδάλι ή αν είμαστε κρυωμένοι κάνει καλό στο στομάχι.
Καλή σας όρεξη!