Βρέχουμε τις πατάτες μας για να μαλακώσει η φούδα τους, τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεπλένουμε και τις καθαρίζουμε στο μλεγεθος που επιθυμούμε. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τις τηγανίζουμε αφού τις έχουμε αλατίσει με θαλασσινό αλάτι και όταν ροδοτηγανιστούν τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας άχρωμο- σε μια πιατέλα.
Υλικά για το dip:
1 μικρό,μοβ, ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
ντοματάκια μικρά τύπου Σαντορίνης
τυρί φέτα ψιλοκομμένη
ρίγανη αποξηραμένη
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφού περάσουμε τα λαχανικά από το τηγάνι- σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο-, να μαραθούν λίγο, τα χτυπάμε σε μούλτι μαζί με ρίγανη, τυρί φέτα, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο..και έτοιμο!
Καλή σας όρεξη!