Σπανακόρυζο

image
image
image
Συνταγή:(για 4 άτομα)
1 κιλό σπάνάκι, αφού το πλύνουμε καλά και το καθαρίσουμε, το κάνουμε μία βράση με λίγο νερό και 1 κ. σ. ελαιόλαδο και το βάζουμε στην άκρη. Κατόπιν, στο ίδιο κατσαρολάκι,χωρίς να το ξεπλύνουμε, ψιλοκόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι, αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε και το βράζουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ώστε να μαλακώσει και έπειτα προσθέτουμε 2 κ. σ. ελαιόλαδο και σε 1-2 λεπτάκια ρίχνουμε 1 γλ. του τσαγιού ρύζι νυχάκι και ανακατεύουμε, αφού έχουμε προσθέσει 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό, αλάτι 4-5 πρέζες κ 1 πρέζα πιπέρι μαύρο. Σε 10 λεπτάκια ρίχνουμε μέσα το ζεματισμένο σπανάκι, αν χρειαστεί λίγο ακόμα νεράκι και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για άλλα 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι.
Σερβίρουμε με στυμμένο λεμόνι από πάνω, 1 κ. σ. σε κάθε μερίδα ωμό ελαιόλαδο και με μια φέτα τυρί και ψωμάκι ολικής.
Σημείωση! Για όσους βρίσκουν το χυμό λεμονιού βαρύ για το στομάχι, βαζουν πολύ λίγες σταγόνες. Αν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το στομάχι μας,παραλείπουμε το στάδιο, όπου βράζουμε για μισή ώρα το κρεμμύδι και απλά το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο πριν προσθέσουμε το ρυζάκι μας.
Καλή σας όρεξη!