Υλικά:1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1,5 φλυτζάνι νερό
2 πρέζες κάρυ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο 2 κουτ της σούπας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια χύτρα και μόλις σφυρίξει την απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει. Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε κεφαλοτύρι ή κασέρι της αρεσκείας μας.
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε και 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στη χύτρα μαζί με το ρύζι,αλλά δεν το τσιγαρίζουμε, για πιο ελαφριά συνταγή,βράζουμε πρώτα το κρεμμύδι μόνο του για 20 λεπτά σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Καλή όρεξη;)