Ρυζόγαλο με μαύρη ζάχαρη και βανίλια

image
image
Συνταγή:
Σε 1 λίτρο πλήρες γάλα(3,5% λιπαρά) ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι νυχάκι και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 4 κ. σ. μαύρη ζάχαρη (μαλακή) ανακατεύοντας συχνά για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια ένταση στο μάτι της κουζίνας. Αφού γίνει το ρύζι όσο μαλακό θέλουμε και δεν έχει πήξει το μείγμα μας,δεν έχει αρχίσει δηλ. να παίρνει μια κρεμώδη υφή, σε ένα φλυτζάνι ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μας γάλα και 1 κ. γλ. κορν φλάουρ και αφού το διαλύσουμε,το προσθέτουμε στο ρυζόγαλό μας ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά όσπου να πήξει,αλλά, όχι πολύ, γιατί θα συνεχίζει να πήζει όσο κρυώνει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Λίγο πριν βγάλουμε το ρυζόγαλο από τη φωτιά, προσθέτουμε 1κ γλ. βανίλια εσσενς φυτική(ειδική για ζαχαροπλαστική) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε να πάει το άρωμα παντού. (τη βρίσκουμε σε μικρά πλαστικά μπουκαλάκια σε μαγαζιά με βιολογικά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Σερβίρουμε με μια κουτάλα σε μικρά μπολάκια(όχι πλαστικά), κατά προτίμηση πυρεξάκια για να αντέχουν στη ζέστη και τα αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν, προτού τα βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένα. Προσθέτουμε από πάνω αν θέλουμε κακάο σε σκόνη ή κανέλα 1 πρέζα πριν το σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη!