Ποπ κορν με κουρκουμά,κύμινο,κόλιανδρο,κόκκινο γλυκό και κόκκινο καυτερό πιπέρι,μαύρο πιπέρι,θαλασσινό αλάτι,ρίγανη,εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

20140430-230436.jpg

20140430-230512.jpg

20140430-231031.jpg
Συνταγή:
Σε ένα ανοξείδωτο κατσαρολάκι καλύπτω τον πάτο με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και θερμαίνω το μάτι της κουζίνας στο 9(μέγιστο). Και προτού ζεσταθεί ρίχνω και τα ποπ κόρν,ίσα ίσα για να καλυφτεί ο πάτος από το κατσαρολάκι και καλύπτω το κατσαρολάκι με το καπάκι του. Με το που αρχίσουν να σκάζουν τα πρώτα, κλείνω το μάτι της κουζίνας και σύρω πολύ λίγο το καπάκι ίσα ίσα να βγαίνει ο πολύς ατμός, αλλά να μη χωράει να πεταχτεί κάποιο ποπ κορν έξω, αλλά δεν αποσύρρω το κατσαρολάκι. Με το που σκάσει το τελευταίο, σηκώνω το καπάκι και όσο είναι ακόμα ζεστά, ρίχνω τα μπαχαρικά επάνω τους και τα ανακατευώ. Ο κουρκουμάς δίνει χρώμα στα ποπ κορν και τα υπόλοιπα μπαχαρικά δίνουν τη γεύση ψητού.
(Βάζω 2-3 πρέζες από κάθε μπαχαρικό)
Καλή σας όρεξη!