Συνταγή:
Πλένουμε και τρίβουμε με καθαρό σφουγγαράκι 3 μικρές βιολογικές πατάτες και τις κόβουμε στα 2, κατόπιν τις βράζουμε για 10′ και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελισίου με αντιστάσεις πάνω κάτω, σε πιρέξ,χωρίς να προσθέσουμε λάδι,βάζω τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω και από πάνω απλώνουμε σαλάμι/γαλοπούλα, τυρί/κασέρι στην κορυφή για να μην καούν τα αλλαντικά, βότανα της αρεσκείας μας 1/2 κ. γλ. και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Προαιρετικά ψιλοκόβουμε επάνω στην πατάτα και πριν το σαλάμι, μισή σκελίδα σκόρδο και 2 κουτ. της σούπας παρθένο ελαιόλαδο, αφού όμως το βγάλουμε από το φούρνο, ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Καλή σας όρεξη!