Τηγανίζω τις πατάτες μου σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αφού τις ξεπλύνω και τις αλατίσω και κατόπιν τις στραγγίζω σε ένα απορροφητικό χαρτί.
Τα αυγά μου (2 για κάθε ομελέτα), τα χτυπάω καλά σε ένα μπολ με το χέρι προσθέτοντας θαλασσινό αλάτι και λίγο μπούκοβο προαιρετικά, όπως και λίγο βούτυρο φρέσκο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού ζεστάνει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι μου- βάζω τόσο λάδι, ώστε ίσα ίσα να καλυφτεί ο πάτος του τηγανιού μου-, ρίχνω τα αυγά μέσα και προσπαθώ να καλυφτεί όλος ο πάτος του τηγανιού. Μόλις μπορεί η ομελέτα μου να ξεκολήσει, χωρίς να διαλυθεί, σταδιακά ξεκινωντας από τα τοιχώματα του τηγανιού, τη γυρνάω με μια μεγάλη σπάτουλα και από την άλλη πλευρά της για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Καή σας όρεξη!