Πίτσα με γαλοπούλα, γραβιέρα Ρεθύμνου, μπλου τσιζ, πράσινες ελιές, ρίγανη

image

image

image

image

image

image

Συνταγή:
1 μεγάλο ποτήρι αλεύρι ολικής άλεσης με πίτουρο, 1 ποτήρι μεγάλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 πρέζες ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γραμ.), 3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκο γάλα όσο πάρει ώστε η ζύμη μόλις να μην κολλάει στα χέρια. Αλοίφουμε το ταψί μας με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι επάνω στο λαδωμένο ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει 20′ περίπου σε θερμοκρασία δωματίου, ώσπου να προλάβει να προθερμανθεί ο φούρνος μας. Αφού φτάσει τη θερμοκρασία των 220 βαθμών κελσίου σε αντιστάσεις πάνω κάτω απλώνω λίγο ακόμα το ζυμάρι με τα χέρια μου πάνω στο λαδωμένο ταψί και κάνω τριπούλες με το πιρούνι, όχι ως τον πάτο του ταψιού όμως, στο κεντρικό τμήμα του ζυμαριού για να μη φουσκώσει πολύ με εξαίρεση τα εξωτερικά σημεία. Αλοίφω το ζυμάρι με κέτσαπ και κατόπιν απλώνω τα υπόλοιπα υλικά επάνω. Τα πιο λιπαρά υλικά μπαίνουν πάνω πάνω ώστε να καλύπτουν τα υπόλοιπα για να μην καούν. Ψήνω για 20 περίπου λεπτά σε αντιστάσεις πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και καλή μας όρεξη!
Η πίτσα γίνεται πολύ αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα και εύκολη στην κοπή!

ΚατηγορίεςPizza