Συνταγή για μπισκότα βουτύρου:
250 γραμ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
210 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βιολογικό αυγό
1/2 κ γλ. άρωμα βανίλιας φυσικό για ζαχαροπλαστική χρήση
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βάζω τα υλικά στο μίξερ σταδιακά (στο σύρμα-βλέπε φωτογραφία) στη μέγιστη ταχύτητα με τη σειρά που τα έχω γράψει. Όταν έρθει η σειρά του αλευριού λειτουργώ το μίξερ στο 1( τη χαμηλότερη ταχύτητα) και μόλις ανακατευτούν υποτιποδώς τα υλικά κλείνω το μίξερ και το βγάζω από τη μπρίζα. Απομακρύνω τον κουβά του, τον τοποθετώ στον πάγκο εργασίας μου και ζυμώνω τα υλικά με το χέρι με μαλακές κινήσεις, για να μη βγουν τα μπισκότα μου σκληρά.
Τη ζύμη την κάνω μία πλακουτσωμένη στρόγγυλη μάζα και τη βάζω κλεισμένη σε ζελατίνα με ένα πιάτο στο ψυγείο μου για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει και όταν θα θέλω να την ανοίξω με τον πλάστη μου κόβω σε κομματάκια εκείνη τη στιγμή για να μην ξεπαγώσει όλη η ζύμη. Τα μπισκότα τα έχω σχηματίσει με όποιο κουπάτ επιθυμώ.
Στη συνέχεια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ψήνω τα μπισκότα μου στο ταψί (αφού έχω απλώσει πρώτα επάνω του λαδόκολλα) και τα ψήνω για 10 λεπτά(5 λεπτά αν είναι το μικρό μέγεθος) στη μεσαία σχάρα του φούρνου μου μέχρι να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρώμα.(ή ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μου)
Καλή σας όρεξη!
Ο στολισμός από πάνω γίνεται με ζαχαρόπαστα σε ότι χρωμαρισμό επιθυμώ, την οποία την ανοίγουμε με τη βοήθεια ειδικού μικρού πλάστη και ζάχαρης άχνης για να μην κολλάει στον πάγκο μας. Την ανοιγμένη ζαχαρόπαστα την κόβουμε με το ίδιο κουπάτ που κόψαμε και το αντίστοιχο μπισκότο και αφού ψηθεί και κρυώσει το μπισκότο, την κολλάμε επάνω στο μπισκότο μας με βασιλικό γλάσο ή αν δεν έχουμε βασιλικό γλάσο, με το που βγουν τα μπισκότα από το φούρνο και είναι ζεστά επανωτίζουμε την κομμένη ζαχαρόπαστα επάνω στο μπισκότο μας και κολλάει.
(Το βασιλικο γλάσο δε διατηρείται εκτός ψυγείου,να καταναλώνεται την ίδια ημέρα)
Καλή σας όρεξη!