Συνταγή:
4 ασπράδια αυγών
2 πρέζες αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φυτικό εκχύλισμα πικραμύγδαλο σε υγρή μορφή (ή φυτικό εκχύλισμα βανίλιας)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε τα ασπράδια για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ μας με το ειδικό σύρμα για μαρέγκες και προσθέτουμε το αλάτι και μετά από ακόμη 1-2 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά και όταν σκληρές άκρες σχηματίστουν προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη 16 χιλιοστά-Inox σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε (για παράδειγμα βλ. φωτογραφία) σχηματίζουμε τις ροζέτες/μπεζέδες και στη συνέχεια ψήνουμε σε λαδόκολλα, η οποία θα τοποθετηθεί σε σχετικά επίπεδο ταψί, στο μεσαίο ράφι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 95-100 βαθμούς Κελσίου(ανάλογα με το φούρνο σας) , στον αέρα, για 1,5 ώρα ή μέχρι να αφαιρεθούν από τη λαδόκολλα εύκολα χωρίς να αφήνει ίχνη (κομματάκια) πίσω, όταν ξεκολλάμε κάθε μαρέγκα. Όταν υπάρχει υγρασία έξω (σε περίοδο βροχών) τα ψήνουμε περισσότερη ώρα, άλλιώς λιώνουν εύκολα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 4 ώρες και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα κλειστό κουτί. Μπορούν να συντηρηθούν και να παραμείνουν φρέσκα για 5 ημέρες.
Καλή σας όρεξη!