Μακαρόνια με κιμά

image

image

image

image

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (μόλις ζεσταθεί) βάζω εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους. Μόλις πάρει την κατάλληλη θερμοκρασία και το λάδι προσθέτω ένα μεγάλο λεπτοκομμένο κρεμμύδι -ή 2- και 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, όχι λεπτοκομμένες, απλά για να δώσουν γεύση στο φαγητό. Τα τσιγαρίζω για 1-2 λεπτά έχοντας προσθέσει 3-4 πρέζες θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι ( σε περίπτωση που έχουμε ευαιρέθιστο έντερο βράζουμε το κρεμμύδι σε νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το βάλουμε στο λάδι). Κατόπιν προσθέτω 1/2 κιλό -ή 1 κιλό- κιμά, ανάλογα τον αριθμό των ατόμων που θα φάνε. Αφού φύγει το ροζοκόκκινο χρώμα του κιμμά και γίνει ανοιχτό καφέ, σταματάμε να τον ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 φρεσκοκομμένες ντομάτες ή μια συσκευασία χυμό ντομάτας και 1 ή 2 φύλλα δάφνης, ανάλογα το μέγεθός τους. Αφού πάρει μια βράση και η ψιλοκομμένη ντομάτα ρίχνουμε αν θέλουμε και 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασι και το αφήνουμε 5-10 λεπτά το φαγητό ακόμα να βράζει, για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Καλή σας όρεξη!