Κουραμπιέδες

20151216_200726 20151216_202906 20151216_215021 20151216_215037

Υλικά:
3 φλυτζάνες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε. Μετά τους κρόκους , το αλέυρι και τελευταία τα αμύγδαλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφριά σαν κουλουράκια.
Πασπαλίζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη.

Συνδυάζουμε το γλυκό μας με Κυπριακή Commandaria ή λιαστό οίνο Μοσχάτο Σάμου.
Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!