Κεφτεδάκια τηγανητά

image

image

image

image

image

Συνταγή:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1-2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1-2 πρέζες αλάτι
1-2 πρέζες πιπέρι
1-2 πρέζες ρίγανη
2 κ. σ. ξύδι
1-2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στιμμένο
1 αυγό
2-3 κ.σ. μαϊντανός
αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλέυρωμα των κεφτέδων
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι. Πρέπει να βάλω τόσο λάδι ώστε να φτάνει στη μέση των κεφτέδων κατά το τηγάνισμα.
Τηγανίζω σε μεσαία ένταση για να μην καίγεται το λάδι γρήγορα και μαυρίζει ο πάτος του τηγανιού με καμμένο αλεύρι. Αν τα κεφτεδάκια μας βγουν πολλά χρησιμοποιώ καινούριο τηγάνι με φρέσκο καινούριο ελαιόλαδο.
Αφού πλάσω τον κιμά σε στρόγγυλες μπαλίτσες τα πλαταίνω πάνω και κάτω και τα περνάω από το αλέύρι, τινάζω το αλεύρι που περισσεύει και τα τοποθετώ στο προθερμασμένο λάδι στο τηγάνι. Αφού ροδίσουν από κάθε πλευρά τα απομακρύνω από το τηγάνι και τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή σας όρεξη!