όταν κρυώσει ξεφουσκώνει λίγο όπως συμπεριφέρεται και το σουφλέ(δες παραπάνω φώτο)
Συνταγή:
350 γραμ. ζάχαρη
206 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
72 γρ. σκόνη κακάο
1,5 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
220 γραμ. γάλα
108 γραμ. ελαιόλαδο
204 γραμ. νερό βραστό
Τα υλικά που είναι τονισμένα τα βάζουμε πρώτα σε μία γυάλινη ή ανοξείδωτη λεκάνη(λόγω του ζεστού νερού που δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με πλαστική λεκάνη) και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά στο μίξερ στο χαμηλό ή στο χέρι. Κατόπιν ρίχνω στη λεκάνη μου τα 4 τελευταία υλικά,το βραστό νερό στο τέλος, και ανακατεύω για άλλα 2 λεπτά.
σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελισίου με αντιστάσεις πάνω κάτω τοποθετώ το πιρέξ μου στη 2η σχάρα από πάνω και ψήνω για 50-60 λεπτά. Το κέικ δεν το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έγινε, διότι μέχρι να στεγνώσει θα έχει ακόμη πολύ υγασία. Πριν μπει το κέικ μας στο φούρνο θα έχει ρευστή υφή, παρόλαυτά το πιρέξ το έχουμε λαδώσει όπως πάντα.
Καλή σας όρεξη!