Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
200-250 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
βανίλια φυσική σε υγρή μορφή 1 κ. γλ.
1 κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση:
1)Χτυπάω το βούτυρο,το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο (Κ) του μίξερ,μέχρι να αλλάξει χρώμα (5 λεπτά) σε μέτρια ταχύτητα,κατόπιν προσθέτω τη ζάχαρη σταδιακά, ώστε να προλάβει να ενσωματωθεί με το μείγμα και να μην αφήσει κρυσταλλική υφή.
3)Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
4)Προσθέτω εναλλάξ αλέυρι, γάλα, γιαούρτι.
5)Προσθέτω τη βανίλια και ανακατέβω για άλλο μισό λεπτό ώσπου να αρωματιστεί το μείγμα.
6)Κόβω την κουβερτούρα σε μεγαλούτσικα κομμάτια και αφού βουτυρώσω και αλευρώσω τη φόρμα του κέικ και βάλω τη ζύμη μέσα, ρίνω από πάνω τα κομμάτια σοκολάτας,τα οποία λόγω του βάρους τους θα εισχωρήσουν στο βάθος του κέικ.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελισίου με αντιστάσεις πάνω κάτω ψήνω το κέικ για 65 λεπτα(ή μέχρι η οδοντογλιφίδα ή το πιρούνι που μπίγω μέσα στο κέικ στα τελευταια 10 λεπτα ψησίματος με ένα τέταρτο να βγαίνουν σχεδόν στεγνά. Προσοχή,δεν ανοίγω πιο πριν το φούρνο μου!Αφήνω τη φόρμα στον πάγκο να κρυώσει και μετά από 15 λεπτά αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μία σχάρα, ώστε το κέικ να κρυώσει ομοιόμορφα. Κατόπιν το σκεπάζω και το διατηρώ εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 4ρις μέρες.Καλή σας όρεξη..