Ιδέες για πρωινό Κυριακής

Σαββατοκύριακο, διήμερο ξεκούρασης για τους περισσότερους από μας και τι καλύτερο την Κυριακή να την περάσουμε με τους δικούς μας απολαμβάνοντας γεύσεις και αρώματα μαγειρεύοντας παρέα. Στο σημερινό άρθρο μου σας έχω ιδέες γευστικές για ένα πλούσιο Κυριακάτικο πρωινό.

Ξεκινάμε με ελληνικό κατσικίσιο παραδοσιακό γιαούρτι ως βάση του πρωινού και προσθέτουμε βρώμη με φρέσκα φρούτα εποχής, γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα. Στο site μου θα βρείτε συνταγή γλυκού σταφύλι και γλυκού σύκο, όπως και μαρμελάδας βερίκοκου.

Μια δεύτερη επιλογή πρωινού είναι τοστάκια με ψωμί σίκαλης ή ψωμάκι ολικής γεμισμένο με Κασέρι ΠΟΠ, γραβιέρα Μυτιλήνης, γαλοπούλα ψητή, τομάτα ή Φέτα ΠΟΠ, τομάτα και ελληνική ρίγανη. Το συνοδεύουμε με φυσικό χυμό πορτοκάλι. Αντί ψωμί του τοστ μπορούμε να επιλέξουμε και το κουλούρι Θεσσαλονίκης που μπορούμε να το καταναλώσουμε γεμισμένο με τυρί κρέμα και γαλοπούλα ή και σκέτο, συνοδευόμενο με Φέτα ΠΟΠ ή Κασέρι ΠΟΠ και με κάποιο χυμό εποχής.

Εναλλακτικά υπάρχει και η επιλογή της σφολιάτας (έτοιμης ή σπιτικής) σε κρουασανάκια ή ατομικά πιτάκια, γεμισμένα με τα υλικά της αρεσκείας μας, ψήνονται γρήγορα οι ατομικές μερίδες σε σύγκριση πχ με ένα ολόκληρο ταψί πίτας με σπιτικό φύλλο. Συνοδεύουμε με φυσικό χυμό πορτοκάλι. Βέβαια αν έχουμε χρόνο για άνοιγμα παραδοσιακού φύλλου μια σπανακοτυρόπιτα με ανθότυρο και Φέτα ΠΟΠ είναι πάντα καλοδεχούμενη απ’ όλους.

Αν είμαστε του γλυκού ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ ένα κέικ ή cup cakes για μεγαλύτερη ευκολία με τη γεύση της επιλογής μας, πχ με εσπεριδοειδή, με κακάο, με βανίλια, ανάμεικτο κακάο-βανίλια κλπ. Επιλογές θα μπορούσαν να είναι και οι κρέμες κακάο, βανίλιας, το ριζόγαλο με κανέλα κλπ.

Τέλος, η επιλογή μιας ομελέτας, βραστών αυγών, τηγανητών κλπ είναι μια ακόμα καλή και υγιεινή εναλλακτική, συνοδευόμενα με το ψωμάκι της αρεσκείας μας και έναν χυμό εποχής.

Η κατανάλωση νερού είναι αυτονόητη για τις ανάγκες ενυδάτωσης του οργανισμού μας. Ειδικά όταν καταναλώνουμε τσάι, καφέ ή αλκοόλ η κατανάλωση νερού καλό είναι να αυξάνεται.

Όταν καταναλώνουμε γαλακτοκομικά να μην πίνουμε ταυτόχρονα καφέ ή κακάο για τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.

Να μην ξεχνάμε ότι τα αλμυρά τρόφιμα, όπως και τα γλυκά προκαλούν κατακράτηση υγρών στον οργανισμό.

Καλές μαγειρικές και σας εύχομαι ένα ευχάριστο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!