Γιουβαρλόσουπα

20140130_14264920140130_163055

Συνταγή:

1,5 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
ρύζι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ
μαϊντανό 2 κ. σ.
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο μείγμα του κιμά αν δεν είναι πολύ λιπαρό το κρέας
μοσχαρίσιο κιμά 500 γραμ.
7 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα ζυμωμένα γιουβαρλάκια,προαιρετικά τα περνάμε από πολύ λίγο αλέυρι και τα τινάζουμε καλά
τα βράζουμε 20 λεπτά περίπου μέχρι να δω ότι μαλάκωσε το ρύζι και κάνω το αυγολέμονο, 2 αυγά & 2 στυμμένα λεμόνια. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρίσουν με το σύρμα και μετά ριχνουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε ανακατεύοντας συνέχεια το ζωμό παό το φαγητό,γύρω στις 4 κουτάλες της σούπας στο αυγολέμονο και μετά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα αφού το χουμε αποσύρρει από το μάτι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
Καλή σας όρεξη!