Καλοκαίρι και τι πιο υγιεινό από φρέσκα λαχανικά σε ένα υγιεινό και χορταστικό φαγάκι, γεμιστά λοιπόν!
Συνταγή:
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ταψί πιπεριές και ντομάτες για γέμισμα
200 γραμ. πλιγούρι
6-7 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού
2 φλυτζάνια νερό
3-4 πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά μοβ ολόκληρα για να ψηθούν μαζί με τις πατέτες, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο ψιλοκομμένο
δυόσμο
ρίγανη
κάρυ
φλέικς σκόρδου
για σάλτσα,ότι αδειάσω από τη ντομάτα και 1 κονκασέ
αλάτι θαλασσινό
μπούκοβο
πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά εκτός από το πλιγούρι, το εαλιόλαδο,το νερό και το κονκασέ σε μία κατσαρόλα, προσθέτω μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο και αρχίζω να ψήνω τον κιμά ανακατεύοντας σταδιακά. Με το που αρχίσει να φεύγει το ροζέ του χρώμα, ρίχνω και το κονκασέ μέσα και ένα φυτζάνι νερό και το πλιγούρι και συνεχίζω να ανακατεύω. Με το βλέπω πως το πλιγούρι έχει σχεδόν μαλακώσει αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Γεμίζω τα γεμιστά μου μέχρι επάνω, δε θα φουσκώσουν τα υλικά περαιτέρω,οπότε δε θα μου χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.Προσθέτω από πάνω αλατάκι, καπνιστή πάπρικα, 1 φλυτζάνι νερό και το υπόλοιπο ελειόλαδο και στις πατάτες ρίγανη αποξηραμένη, αλάτι θαλασσινό και πάπρικα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου και το φαγητό μου είναι έτοιμο.
Αν δεν έχουν ροδίσει οι πατάτες, αποσύρω τα γεμιστά σε μία πιατέλα και συνεχίζω να ψήνω τις πατάτες μόνες τους.
Καλή σας όρεξη!