(βελουτέ)
Βράζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 20 λεπτά σε νερό,αν έχουμε ευαισθησία στο στομάχι,αλλίως το βράζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ξεπλένω το κουνουπίδι και το χωρίζω σε τουφάκια, ξεφλουδίζω 2 πατάτες και τις κόβω σε κομμάτια για να βράσουν γρήγορα και τα βράζω όλα σε ένα κατσαρολάκι με 3 ποτήρια νερό και λίγη σκόνη κόλιανδρου για 10-15 λεπτά.
Αφού σβήσω το μάτι της κουζίνας, προσθέτω αλάτι, κόκκινο πιπέρι, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ανακατεύω και κατόπιν προσθέτω μισό κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο και ανακατεύω ξανά.
Ρίχνω το περιεχλομενο της κατσαρόλας σε ένα γυάλινο μπλέντερ, αφού κρυώσει λίγο η σούπα μας και τη δουλεύω μέχρι να γίνει βελουτέ, δεν παίρνει πάνω από μισό λεπτό.
Σερβίρω με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι πρόβειο στο κέντρο του πιάτου, πασπαλίζω με πάπρικα και προσθέτω μια κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!
(πριν το μπλέντερ)